Haberler

İnşaat İşlerinin En Yoğun Olması Beklenen 5 Ülke

Önümüzdeki dönemde hangi ülkeleri inşaat sektörü gelişecek, hangi ülkeler inşaat işlerinde öne çıkacak... 2030 yılına giderken İngiltere, Hindistan, Amerika, Çin ve Endonezya'da inşaat işleri ve yapı sektörü.

Bilindiği üzere dünya çapında uluslararası alanda pek çok farklı ülkede inşaat sektörü ve inşaat projeleri hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. Küresel salgından dolayı büyük oranda etkilenen inşaat işleri yavaş yavaş tekrar hız kazanmaya başlarken gerek yerel çapta gerekse uluslararası alanda inşaat projelerine tekrar start verildi. Dünya ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan inşaat ve yapı pazarında günümüzde pek çok devasa şirket faaliyet gösterirken, bunlar arasında pek çok yabancı ve Türk inşaat firmaları bulunuyor.

Bir diğer yandan uluslararası çapta değişen standartlar ve yaşanan gelişmeler bazı ülkelerin güç kazanmasına ve gelişmesine katkı sağlarken bazılarının ise güç kaybetmesine ve küçülmesine neden oluyor. Bu durumun en fazla etkilediği sektörlerin başında da inşaat sektörü geliyor. Şu anki artlar altında sürece bakıldığında önümüzdeki 10 yıllık süreçte yani 2030 yılında inşaat sektörünün ve yapı pazarının en hareketli olması beklenen ülkeler, Çin, İngiltere, Endonezya, Hindistan ve Amerika olarak öne çıkıyor.

İnşaat İşlerinin Öne Çıkması Beklenen Ülkeler

ÇİN | Önümüzdeki yıllarda ve 2030 yılında inşaat ve yapı marketin en hareketli ve yoğun olması beklenen ülkeler listesinin başında ekonomisi durmadan gelişen ve dünya liderliğine oynayan Çin geliyor. İnşaat ve yapı sektöründe stabil bir büyümeye sahip olan Çin’de inşaat sektörünün ve yapı pazarının 2030 yılında 2,1 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

ENDONEZYA | Dünya çapında hızlı büyüyen ekonomiler içerisinde yer alan e hızla gelişen ve büyüyen bir inşaat sektörüne sahip olan Endonezya’da inşaat ve yapı şirketlerinin önümüzdeki dönemde daha fazla proje üretmesi beklenirken hükümet inşaat sektöründe yapı işlerine hız kazandırmak için bir takım önemli teşvikler sağlıyor.

HİNDİSTAN | Hindistan da inşaat ve yapı işlerinin hız kesmeden devam ettiği ülkelerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Pek çok yerli ve yabancı inşaat şirketinin faaliyet gösterdiği Hindistan’da inşaat sektörünün 2030 yılında toplamda 13 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Ülke ekonomisinin gelişmesi ve artan nüfusu bunda en büyük faktör olarak gösteriliyor.

İNGİLTERE | Aslına bakılırsa gayrimenkul fiyatlarının yüksekliği ile bilinen İngiltere’de dünya çapında bakıldığında inşaat sektöründe çok büyük bir hareket gözlenmiyordu. Ancak İngiltere yeni yapılan planlamalara göre önümüzdeki dönemde inşaat sektöründe hareketliliğin yaşanacağı ülkeler arasında yer alıyor. Bu yıl ve 2030 yılları arasında İngiltere’de inşaat işleri için 6 trilyon dolarlık bir bütçenin harcanması söz konusu.

AMERİKA | Şu günlerde zor bir süreçten geçen Amerika’da inşaat işleri ve inşaat şirketlerinin faaliyetleri durağanlaşmış olsa da tamamlanması ve yeni planlanan inşaat projeleri devreye alındığında ve start verildiğinde devasa bir bütçenin inşaat pazarını şekillendirmesi ve inşaat piyasasına hareket gelmesi bekleniyor. 2030 yılına kadar Amerika’da inşaat işleri kapsamında 30 trilyon dolarlık bir büyüklüğe erişilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler