Yurtdışı İş

Katar’da İşçi ve Eleman Ücretleri Ne Kadar Katar’da Asgari Ücret

Katar'da çalışan işçi ve eleman maaşları. Katar'da asgari ücret ne kadar, maaşlar yüksek mi? Katar'da inşaat firmalarında inşaat işçisi ve inşaat ustası maaşları. Katar'da ortalama işçi ve eleman maaşları...

Yurtdışı iş ve çalışma dendiğinde akla ilk gelen ülkelerden birisi Katar. Katar’da çalışmak isteyen, Katar’da iş imkanlarını ve iş olanaklarını değerlendirerek Katar iş ilanlarına iş başvurusu yapmak isteyen adayların en merak ettiği konulardan biri de Katar’da işçi ve çalışan maaşları ve Katar’da asgari ücret.

Daha iyi ekonomik koşullara sahip olmak, aylık bazda daha iyi paralar kazanmak isteyen ve yurtdışı iş konusunda Katar’a iş olarak gitmek isteyen kişilerin bilmesi gereken en önemli nokta Katar’da işçi maaşları ve çalışan ücretlerinin dolar bazında ödendiğidir. Dolayısıyla Katar’da çalışan işçi ve eleman maaşları dolar olması sebebiyle oldukça elverişlidir. Özellikle Katar’da inşaat firmalarında çalışan inşaat işçileri Türkiye’ye oranla iyi maaşlar almakta yüksek getiri elde etme imkanı bulmaktadırlar.

Katar’da İşçi ve Eleman Maaşları Yüksek Mi?

Katar’da yurtdışı işler kapsamında gıda, hizmet sektörü ve inşaat sektöründe çalışan yurtdışından gelmiş pek çok yabancı eleman ve işçi mevcut. Yabancı işçilerin Katar’a olan ilgisinin temel sebebi bu ülkenin gelişmiş refah düzeyi ve zengin ekonomik seçenekleri. Türkiye’den de bir çok kişi Katar iş imkanlarını ve iş olanaklarını değerlendirerek Katar’a işçi ve eleman alan personel götüren Türk inşaat şirketlerinin ve diğer firmalarda çalışmak için fırsat kolluyor. Katar’ın refah düzeyi ve harcama kapasitesi Katar’da çalışan işçi ve elemanlar için yüksek ve elverişli maaş ve ücretleri de beraberinde getiriyor. Özellikle belli başlı sektörlerde maaşlar ve çalışma saat ücretleri oldukça iyi.

Katar’da Çalışan İşçi ve Eleman Ücretleri

Katar’da göçmen ve yabancı işçi ve eleman statüsünde çalışanların maaşları bazı hususlara göre farklılıklar gösteriyor. Katar’da maaşlar ve çalışma saati ücretleri işçinin çalıştığı sektöre, pozisyona, şirkete ve uyruğuna göre farklılıklar gösteriyor. Buna örnek olarak Amerika ve Avrupa gibi bölgelerden gelen kişiler Katar’da daha yüksek statüde kabul edildiğinden ücretleri çoğu zaman daha fazla olmaktadır. Diğer yandan Katar’da inşaat sektöründe çalışan inşaat işçisi ve inşaat ustası maaşları oldukça elverişlidir. Çalışılan şirkete göre de Katar’da işçi ve eleman maaşları değişiklik gösteriyor. Günümüzde Katar’da ortalama işçi maaşları 15.000 riyal civarındadır.

Katar’da Resmi Asgari Ücret Ne Kadar?

Katar’da çalışan işçiler için yakın zamana kadar herhangi bir asgari ücret uygulanmamıştı ancak son dönemde Katar’da asgari ücret gündeme gelmiş devlet bu konuda adım atarak özellikle Katar’da çalışan yabancı işçi ve elemanlar için 200 dolarlık bir asgari ücret uygulaması getirmiştir. Kısacası bu uygulamayla resmi asgari minimum ücret en az 200 dolar olarak belirlenmiştir. 200 dolarlık resmi miktar oldukça az bir rakam olduğundan Katar’da çalışmak isteyenler ve Katar’da işçi maaşlarını merak edenler için önemli olan Katar iş piyasasındaki ortalama işçi ve eleman maaşlarıdır.

Katar’da Ortalama İşçi ve Eleman Maaşları Ne Kadar?

Yukarıda da belirtildiği asgari ücret politikasına yeni yeni geçen Katar’da resmi asgari ücret oldukça düşük olduğundan Katar’da iş arayan, Katar yurtdışı iş imkanlarından yararlanmak isteyen işçi ve eleman adayları için önemli olan Katar’da ortalama eleman ve işçi maaşlarıdır. Katar’da 3. sınıf düz işçi ve eleman maaşları ortalama olarak 500-700 dolar civarındadır. Nereli olduğunuz, hangi alanda çalıştığınız ve hangi şirkette çalıştığınız gibi detaylar işçi ve eleman maaşlarında değişikliği de beraberinde getirmekte. Düz işçiler yanında gıda sektöründe, hizmet sektöründe ve inşaat sektöründe maaşlar farklılık göstermektedir. Katar’da inşaat işçisi ve inşaat ustası maaşları 10.000 riyal ile 15.000 riyal arasında değişirken donanımlı ve tecrübeli teknik eleman maaşları 20.000 riyale kadar çıkabilmektedir. Kısacası genel iş kategorileri kapsamında tam olarak ortalama bir maaş için 15.000 riyal’den bahsedilebilir.

Katar’da İnşaat Firmaları İşçi Maaşları

Katar’da iş yapan ve Katar’a işçi eleman alan personel götüren Türk inşaat firmalarında çalışmak isteyen çok sayıda aday var ve bu adayların en fazla merak ettikleri sorulardan biri Katar’da inşaat firmalarında çalışanların maaşlarının ne kadar olduğu. Kısaca açıklamak gerekirse Katar’da çalışan inşaat işçisi maaşları 1000 dolardan başlayarak yükselmekte 3 alt seviye işler için 3000 dolara kadar yükselmektedir. Diğer bir değişle Türkiye’den Katar’da iş yapan inşaat şirketine işçi olarak giden kişi ortalama olarak Türkiye’de kazandığının 2-3 katını kadar kazanabilmektedir. Katar inşaat firmalarında daha üst pozisyon inşaat elemanları için daha yüksek maaşlar söz konusu olmaktadır.

İlgili Makaleler