Tanzanya’da Kendi İşini Kurdu
Tanzanya'da kendini işini kurarak Tanzanya'ya ithalat yapmaya başlayan girişimci en güvenli Afrika ülkelerinden biri olan Tanzanya iş kurma ve yurtdışı işler alanında önemli iş fırsatları var diyor.
Stabil ve güvenli Afrika ülkelerinden biri olan Tanzanya önümüzdeki dönemde yurtdışı işler ve yurtdışı yatırımlar konusunda adı sıkça duyulacak ülkelerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Başkenti Darüsselam olan ve toplamda 21 bölgeden oluşan Tanzanya yurtdışı iş, yurtdışında iş kurma ve yurtdışı yatırımlar kapsamında yeni ve çeşitli fırsatlar sunan ülkelerden. Tanzanya artık yurtdışında iş yapan veya yurtdışında iş yapmak isteyen Türk firmaların radarında bulunuyor.
Tanzanya’da İş Kurdu İthalat Yapıyor
Tanzanya genç girişimcilerinde radarında olan bir ülke. Bunlardan biri de genç yaşlarında Tanzanya’ya giderek kendini işini kuran ve burada tutunan Ahmet Alan. Tanzanya’ya giderek kendi işini kuran genç girişimci burada ticarete başlayarak 7 yıl içinde yaklaşık 50 adet farklı ürün ithal etmeye başladı. Ahmet Alan bir seyahat kapsamında TANZANYA’yı gördükten sonra Tanzanya’da kalmaya karar vermiş ve ardından burada ticarete atılmış.
Aradan geçen 7 yılın sonunda Tanzanya’da büyük bir şirketin sahibi haline gelen Ahmet Alan, Tanzanya’ya yerleştikten sonra şirket kurduğunu, yıllar içinde işini ve iş kapasitesini geliştirerek artık ocak, fırın ve ankastre setler başta olmak üzere yaklaşık 50 çeşit ürünü Tanzanya’ya ithal eder hale geldiğini belirtiyor.
Tanzanya’da İş Yapılabilecek Fırsatlar Var
İlerleyen dönemde popüler Afrika ülkelerinden biri haline gelmesi öngörülen Tanzanya yeni gelişen bir ülke olması sebebiyle birçok alanda iş yapma ve iş kurma imkanları ve fırsatları sunuyor. Ahmet Alan Tanzanya’nın Türkiye’nin 25 yıl önceki haline sahip olduğunu ve Tanzanya’da yapılacak çok çeşitli işlerin olduğunu ve farklı yatırım alanlarının bulunduğunu da ekleyerek yurtdışında iş yapacak Türk firmalara ve Türk iş adamlarına çağrıda bulunuyor.
Tanzanya’da Ufak Çaplı İşler De Kurulabilir
Tanzanya’da iş yapma ve Tanzanya pazarına ilişkin detayları veren Ahmet Alan, Tanzanya’da yatırım yapmak için fabrika açmanın şart olmadığını, Türkiye’den gelecek kişilerin berber gibi ufak çaplı işler de kurabileceğini ve bu yolla piyasaya girebileceklerini belirtiyor. Tanzanya’da özellikle hizmet sektöründe ciddi boşlukların olduğunu söyleyen girişimci şöyle devam ediyor:
“Mesela berbere gidiyorsunuz, saç kestiriyorsunuz ve 40 dolar ücret ödüyorsunuz. Bakın 40 dolar Türkiye şartlarında aşağı yukarı 150 lira. Hizmet sektöründe de ciddi boşluklar var tabii, başka sektörlerde de gelir elde edebilecek çok sayıda yapılabilecek işler ve alan var. Tanzanya’da iş adamları ve yurtdışı girişim yapmak isteyenler için iş fırsatları mevcut. Yeter ki iş adamları buraya gelsinler. Bu ülkeye katkıda bulunalım, bu ülke gelişsin, bu ülkeyle Türkiye’miz arasında mükemmel bir kardeşlik bağı olsun ki biz muvaffak olalım.”
Tüm Dünyadan Talep Var
Yeni gelişen bir ülke olan Tanzanya’da iş yapma konusunda tüm dünyadan bir talep var. Avrupalılar uzun zamandır bu ülkede iş ve ticaret yapıyorlar. Girişimci Ahmet Alan yaklaşık 500-600 Türk vatandaşının yaşadığı Tanzanya’da ciddi iş ve para kazanma fırsatlarının olduğunun ancak kapasitenin de belli olduğunu ve yatırım için geç kalınmaması gerektiğini dile getiriyor.