Haberlerİnşaat FirmalarıYurtdışı İş

Yurtdışı İnşaat İşçisi Usta Kalfa Maaşları Ne Kadar?

İnşaat işçisi maaşı. Yurtdışı inşaat işçisi, inşaat ustası ve inşaat kalfası maaşları. İnşaat işlerinde işçi yevmiyesi. Yurtdışı inşaat firmalarında maaşlar...

Geçmişten günümüze birçok türk firma yurtdışında yapı ve inşaat işleri yaparak iş ve proje sayıları ile kapasitelerini muazzam noktalara taşıdılar. Bugün birçok türk inşaat firması Rusya, Libya, Türkmenistan, Azerbaycan, Irak, Ukrayna, Moldova, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Sudan, Kazakistan, Romanya, Özbekistan, Katar, Kuveyt, Arnavutluk, Avrupa ülkeleri, Afrika ülkeleri gibi birçok ülkede inşaat projeleri yapıyorlar. Söz konusu inşaat firmaları yurtdışında faaliyet gösterirken bir yandan da Türkiye’den yurtdışı eleman ve işçi alımı yaparak istihdama katkıda bulunuyor, yurtdışında çalışmak isteyenler için inşaat sektöründe yurtdışı iş imkanları ve iş olanakları sunuyorlar.

Yurtdışı İnşaat İşçisi ve İnşaat Elemanı Maaşları

Türkiye’den yurtdışı işçi ve eleman alımlarından yararlanarak yurtdışına inşaat işçisi olarak gitmek ve yurtdışına eleman arayan işçi götüren Türk inşaat firmalarında çalışmak isteyen adayların en fazla merak ettikleri soruların başında maaşlar ve ücretler geliyor. Peki ama yurtdışında inşaat işçisi, inşaat ustası ve inşaat kalfası ne kadar maaş alıyor? İnşaat işçisi yevmiyesi ne kadar? Yurtdışı Türk inşaat firmalarında işçi ve eleman maaşları ne durumda? Yurtdışı Türk inşaat şirketlerinde çalışan maaşları ve ücretleri ne kadar?

Yurtdışı İnşaat İşçisi Kalfa Usta Maaşları Ne Kadar?

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki yurtdışı inşaat işçisi inşaat ustası maaşları söz konusu Türk inşaat firmasının iş yaptığı ülkeye göre değişiyor. Diğer yandan hangi kategoride gittiğiniz ve hangi işi yapacağınız da inşaat işçisi maaşları ve ücretleri konusunda önemli noktalar. Ancak genel olarak günümüzde yurtdışı inşaat işçisi ve inşaat ustası maaşları 2500$ ile 3500$ arasında değişmekte. Örnek vermek gerekirse bugün Libya’da bir inşaat işçisi 3500 dolar maaş almaktadır. Mısır’da ya da Tunus’ta inşaat işçisi maaşları 2500 dolar civarındadır. Rusya’da yurtdışı işçi maaşları 2000 dolar civarında bulunuyor.

Yurtdışında iş yapan ve yurtdışına işçi götüren türk firmalar yurtiçi yurtdışı işçi alımı yaparken önemli bir maliyet hesaplaması yapıyorlar. Kısacası maaş dışında işçinin yurtdışındaki çalışma bölgesine getirilmesi, resmi işlemlerin yapılması ve burada birçok giderinin söz konusu firma tarafından karşılanması şirketlere büyük bir maliyet de getiriyor.

Yurtdışı Ortalama İşçi ve Eleman Maaşları

Kısaca özetlemek gerekirse yurtdışında işçi ve usta eleman maaşları ortalama olarak 2.000 dolar ile 4.000 dolar arasında değişiyor. Hangi ülkede hangi türk inşaat firmasında çalıştığınız ve ne iş yaptığınız yurtdışı işçi ve eleman maaşı skalasında farklılığın ana unsurları olarak ön plana çıkıyor. Yurtdışında vasıflı veya vasıfsız olmanız da maaşınızı etkileyecek unsular arasında yer alıyor.

İlgili Makaleler