İnşaat FirmalarıYurtdışı İş

Yurtdışında Faaliyet Gösteren Türk İnşaat Firmaları

Yurtdışında iş yapan, inşaat projeleri ve şantiyeleri olan, yurtdışında faaliyet gösteren dünyanın en büyük Türk inşaat firmaları. Yurtdışına eleman arayan işçi götüren en büyük Türk inşaat şirketleri.

Yurtdışında iş yapan, yurtdışında faaliyet gösteren Türk inşaat firmaları uzun bir zamandır dünya çapında çok sayıda ülkede önemli inşaat işleri ve yapı işlerine imza atıyor. Günümüzde yurtdışında faaliyet gösteren Türk firmalar arasında Türk inşaat şirketleri büyük oranda ön plana çıkıyor. Yurtdışında iş yapan Türk inşaat firmaları hem önemli inşaat projelerine imza atarken hem de yurtdışına eleman alımı yapan ve yurtdışına işçi ve personel alımı gerçekleştiren firmalar olarak da yurtdışı iş imkanları sağlıyorlar.

Yurtdışında faaliyet gösteren Türk inşaat, yapı ve enerji şirketleri onlarca ülkede sayısız ve değeri milyarlarca doları bulan altyapı, üstyapı, konut, otel, okul, yol, köprü, hastane ve havalimanı projelerini üstlenerek hayata geçirmeye devam ederken, diğer yandan yurtdışı işler için eleman ve işçi ihtiyaçları kapsamında inşaat ve yapı işlerinin tüm alanlarında çalışacak yurtdışına vasıfsız işçi eleman, vasıflı ve nitelikli eleman alımı gerçekleştiriyor, yurtdışı iş ilanları konusunda yurtdışına elaman arayan, yurtdışına işçi götüren firmalar olarak öne çıkıyorlar.

Türk İnşaat Firmalarının En Çok İş Yaptığı Ülkeler

Yurtdışında faaliye göstere, iş yapan Türk inşaat firmaları günümüzde farklı coğrafyalarda farklı ülkeler sayısız ve farklı inşaat ve yapı projeleri yürütüyorlar. Türk şirketler 3 ana bölge olarak Rusya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yoğunlaşmış durumdalar. Rusya ve Ortadoğu’dan sonra Türk şirketler Afrika ülkelerinde de inşaat, enerji ve yapı işleri gerçekleştirmeye başladılar. Günümüzde Türk inşaat şirketlerinin en çok iş yaptığı ülkeler Rusya, Türkmenistan, Libya, Irak, Kazakistan, Suudi Arabistan, Katar, Cezayir, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’dir.

Yurtdışında Faliyet Gösteren Türk İnşaat Firmaları

Yurtdışında iş yapan, yurtdışında tamamlanmış ve devam eden inşaat ve yapı projeleri bulunan çok sayıda Türk inşaat şirketi mevcut. Söz konusu Türk inşaat firmaları yurtdışında iş yapmaya ve yurtdışı işçi ve eleman alımı yapmaya devam ediyorlar.

Enka İnşaat Yurtdışı

Yurtdışında iş yapan ve önemli inşaat projeleri üreten başta gelen Türk inşaat şirketlerinden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin en büyük inşaat firması olmasının yanında günümüzde yurtdışında pek çok ülkede inşaat, mühendislik, enerji ve gayrimenkul alanında farklı  işler farklı projeler üstleniyor.

Gama İnşaat Yurtdışı

Gama Holding bünyesi altında faaliyet gösteren Gama İnşaat Avrupa, Güney Doğu Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya’da iş yapan Türk inşaat firmaları arasında yer alıyor. Yurtiçi ve yurtdışında endüstri tesisleri, güç santralleri ve boru hatlarının anahtar teslimi inşaat, imalat ve montajı ile alt yapı tesisleri, çok katlı yapılar, ticaret merkezleri ve konut kompleksleri inşaatı, enerji ve su alanlarında yatırım ve iş geliştirme, ticaret alanında iş makinaları satışı ve servis sonrası hizmetleri, anahtar teslim mobil hastane projeleri üretiyor.

Limak İnşaat Yurtdışı

Uluslararası alanda yaptığı işler ve hayata geçirdiği projeler ile kendisini kanıtlamış ve adını tüm dünyaya duyurmuş Türk inşaat şirketlerinden bir tanesi. Dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde bulunan Limak İnşaat havalimanları, limanlar, otoyollar, barajlar, hidroelektrik santraller, arıtma tesisleri, fabrikalar, endüstriyel tesisler, gıda tesisleri, boru hatları, karma kullanımlı kompleks yapılar ve otel inşaatları gibi projeler üretiyor.

Rönesans İnşaat Yurtdışı

Adını özellikte Rusya’da gerçekleştirdiği projeler ile duyuran, günümüzde yurtdışında başta Rusya olmak üzere farklı ülkelerde iş yapan Türk inşaat şirketlerinden bir tanesi. Rönesans İnşaat inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstri tesisleri ve sağlık alanlarında yurtiçi ve yurtdışı projeler üretiyor.

Yapı Merkezi İnşaat Yurtdışı

Yurtdışında iş yapan, yurtdışına işçi ve eleman arayan Türk inşaat firmalarından Yapı Merkezi İnşaat Türkiye’de ve özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Sudan, Etiyopya, Tanzanya, Cezayir ve Fas başta olmak üzere yurtdışında önemli inşaat işleri ve projeleri üretiyor.

Dünya’nın En Büyük Türk İnşaat Şirketleri

Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinin listelendiği ENR listesine her yıl yurtdışında iş yapan Türk inşaat firmaları dünyanın en büyük Türk inşaat şirketleri olarak giriyor. Yurtdışında her yıl farklı ülkelerde yeni inşaat ve yapı işleri üstlenen ve yurtdışına eleman arayan en büyük Türk inşaat firmaları ( Turkish Construction Companies ) şöyle…

Rönesans İnşaat
Limak İnşaat
TAV İnşaat
GAP İnşaat
Enka İnşaat
Yapı Merkezi İnşaat
ANT Yapı İnşaat
Tekfen İnşaat
Alarko İnşaat
Çalık İnşaat
Gama İnşaat
Sembol İnşaat
Mapa İnşaat
Doğuş İnşaat
Yüksel İnşaat
Kuzu İnşaat
Onur İnşaat
Eser İnşaat
Tepe İnşaat
Nurol İnşaat
Esta İnşaat
Dekinsan İnşaat
İçtaş İnşaat
Kayı İnşaat
STFA İnşaat
Gülermak İnşaat
Anel İnşaat
SMK İnşaat
Kolin İnşaat
Metag İnşaat
Gürbağ İnşaat
İlk İnşaat
Baytur İnşaat
Yenigün İnşaat
Makyol İnşaat
Gülsan İnşaat
Cengiz İnşaat
Summa İnşaat
Polat Yol İnşaat
Zafer İnşaat
Üstay İnşaat
Özkar İnşaat
Kur İnşaat
Dorçe İnşaat
MBD İnşaat

İlgili Makaleler