HaberlerYurtdışı İnşaat Projeleri

Doğuş İnşaat Ukrayna Projeleri: Kremençug Köprü İnşaatı

Doğuş İnşaat Ukrayna inşaat projeleri kapsamında büyük bir köprü inşaatının yapımını üstleniyor. Firma Ukrayna'da Kremençug köprü inşaatını hayata geçiriyor.

Dünya çapında önemli işlere imza atan Türk inşaat şirketleri uluslararası alanda aldıkları yeni inşaat projeleri ile yollarına devam ediyorlar. Yurtdışı inşaa projeleri üstlenme konusunda yeni bi gelişme de Doğuş İnşaat tarafında yaşandı. Buna göre Doğuş İnşaat Ukrayna inşaat projeleri kapsamında büyük bir köprü inşaatının yapımını üstlendi. Söz konusu inşaat projesi Ukrayna’nın Kremençug şehrinde hayata geçirilecek olmakla birlikte projenin toplam büyüklüğü ise 2 milyar 100 milyon lira (395 milyon dolar) civarında.

Doğuş İnşaat Ukrayna Projeleri: Kremençug

Özellikle son yıllarda yurtdışı inşaat işleri ve inşaat projeleri kapsamında pek çok farklı ülkede önemli işler gerçekleştiren ve Ukrayna’da iş yapan Türk inşaat ve yapı firmalarından bir tanesi olarak Doğuş İnşaat yurtdışı inşaat projeleri üstlenmeye ve yeni ihale almaya devam ediyor. Yurtdışına işçi götüren eleman gönderen ve yurtdışı istihdam da sağlayan Türk inşaat firmalarından biri olan Doğuş İnşaat Grubu Ukrayna’da toplam değeri (395 milyon dolar) 2 milyar 100 milyon lirayı bulacak yeni bir inşaat projesi üstleniyor. Ukrayna’da iş alan firma Kremençug da büyük bir köprüyü inşaatı edecek.

Yurtdışında farklı coğrafyalarda farklı ülkelerde de iş yapan Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ’nin ihaleyi kazandığı ve projeyi üstlenerek çalışmalara başlayacağı Ukrayna yetkili mercileri tarafından doğrulandı. Ukrayna Devlet Karayolları ilgili dairesi söz konusu köprü inşaatı projesinin Doğuş İnşaat’a verildiğini ve çalışmaların belirlenen tarihte başlayacağını resmi olarak ilan etti.

Dinyeper nehri üzerinde inşa edilecek olan ve çok uzun yıllardır Ukrayna siyasetine malzeme olan yeni köprü toplamda 1.7 km uzunluğunda olacak. Köprü projesinin 48 ay gibi bir süre zarfında tamamlanması ve hizmete açılması bekleniyor, bu da köprünün inşaatının 4 yıl kadar süreceğini gösteriyor. Diğer yandan yapılan açıklamaya göre söz konusu köprünün inşaatında eğik askı yönetimi yöntemi kullanılacak.

3 Km Uzunluğunda 4 Şeritli Bir Köprü Projesi

Devlet karayolu dairesi Ukravtodor’un başkanı Oleksandr Kubrakov, köprünün bir gösteri projesi haline geleceğini dile getirirken, inşaat projesinde kullanılacak malzemelerin % 95’inin Ukrayna malı olacağını ve bu kapsamda tasarım ve inşaat konusundaki son yaklaşımların yerli üreticilerin ihtiyaçları ile birleştiğini söyledi.

Yeni köprü, her bir yönde ikişer olmak üzere dört şeride sahip olacak ve ayrıca çok seviyeli kavşakları da içerecek. Dinyeper Nehri’nin sağ kıyısında, H-08 otoyoluna bağlanacak; solda Kremencug yol ağına bağlanacaktır. Yapıların toplam uzunluğu yaklaşık 3 km olacak.

Kremençug’daki nehrin iki yakası şu anda Rus İmparatorluğu döneminde inşa edilen Kryukivsky Köprüsü ile birbirine bağlı. Son büyük yenileme 1949’da gerçekleşti ve köprü şu anda bakıma muhtaç durumda.

İlgili Makaleler