HaberlerRomanya

Nurol İnşaat Romanya Bükreş Çevreyolu Projesi

Nurol İnşaat Romany inşaat işleri ve inşaat projeleri kapsamında yeni bir ihale ile çevre yolu projesi üstleniyor. Söz konusu proje kapsamında Bükreş çevre yolunun bir kısmı inşa edilecek.

Yurtdışında hali hazırda iş yapan ve projeler üstlenen Türk yapı şirketleri ve inşaat firmaları yeni ihaleler almaya devam ediyorlar. Son olarak önemli Türk inşaat firmalarından biri olan Nurol İnşaat yurtdışında bir ihale kazanarak yeni bir projeye adım attı.

Türk inşaat şirketleri arasında önemli bir yere sahip olan Nurol İnşaat yurtdışı işler kapsamında Romanya’da yeni bir ihale kazandı. Söz konusu ihale kapsamında yeni bir yol projesi yapılacak. Nurol İnşaat tarafından ihalesi kazanılarak üstlenen yol projesi toplamda 17.5 kilometre uzunluğunda olacak. Romanya’nın başkenti Bükreş’in çevre yolu olacak projenin 2 yıl sonra tamamlanması planlanıyor.

Nurol İnşaat Romanya Yol İnşaatı Projesi

Yurtdışında iş yapan ve projeler üstlenen Türk inşaat firmalarının uluslararası alanda farklı ülkelerde yaptıkları ve hayata geçirdikleri projeler arasında yol projeleri ve yol inşaatları oldukça önemli bir yere sahip. Tüm dünyada Cezayir, Fas, Irak, Libya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi pek çok farklı bölgede ve ülkede Türk inşaat şirketleri önemli yol projelerine imza atarken bunlara bir yenisi de Romanya’da inşaat projeleri kapsamında Nurol İnşaat tarafından yapılacak olan Bükreş Çevreyolu olarak ekleniyor.

Romanya’nın karayolu altyapı kurumu CNAIR, Türk şirketi Nurol’un önemli bir inşaat ihalesi kazandığını açıkladı. Yapılan açıklamada Nurol İnşaat, Romanya’nın başkenti Bükreş çevre yolunun 17,5 kilometrelik bölümünün inşaatını 174 milyon dolara üstlendi. Nurol İnşaat’ın aldığı çevreyolu projesinin 2023 yılında tamamlanması bekleniyor. Türk şirketinin kazandığı ihale, Romanya‘nın başkentini çevreleyen ve mevcut bir çevre yoluna paralel uzanan 100,8 kilometrelik A0 projesinin bir parçası.

Romanya’da İnşaat İşleri ve Türk Firmalar

Son yıllarda birçok önemli Türk şirket gibi yurtdışı inşaat işleri ve inşaat projelerine yönelen Nurol İnşaat, yurtdışında ihale alan proje yapan şirketler arasında yerini alırken diğer yandan Romanya inşaat projeleri kapsamında da Romanya’da ihale alan proje üreten ve Romanya’da iş yapan Türk firmalar arsındaki yerini almış durumda. Bilindiği üzere Romanya’da inşaat işleri yapan, farklı kategorilerde inşaat projeleri üreten, farklı sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda farklı Türk firma bulunuyor.

İlgili Makaleler