HaberlerYurtdışı İş İlanları

Rönesans Endüstri Yurtdışı İşçi Alımı

İnşaat alanında yurtdışında önemli adımlar atan Rönesans Endüstri Tesisleri şirketi büyümeye devam ediyor. 2005 yılında kurulan ve yurtdışında önemli projeler üstlenmeye başlayan şirket yeni projelere devam ederken bir yandan da yeni personel alımı yaparak türk işçileri bünyesine katıyor.

Rönesans Endüstri Yurtdışı İşçi Alımı

Rönesans Grubu adı altında faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri 2005 yılından bu yana Türkmenistan’dan Kuzey Kutbu’na kadar farklı projeler üstlendi ve bunları tamamladı. Rusya’nın kutup bölgesinde yapımını üstlendiği LNG projesi ise halen devam ediyor. Şirket yetkilileri bu projenin gerçek soğuk ve fiziksel olarak zor şartlarda yapıldığını diğer yandan da proje için işçi bulmada sıkıntı çektiklerini dile getiriyorlar.

Şirket yöneticileri söz konusu mevcut zor şartlara Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi sıkıntıların da eklendiğini ve işlerin daha da zorlaştığını, Türk işçiler konusunda mevcut Türk işçileri anlamında herhangi bir sorun yaşamadıklarını ancak Türkiye’den yeni işçi alımı yapamadıklarını da dile getirdiler.

Şu an bünyesinden çok çeşitli ülkelerden toplamda 17 bin personel çalıştıran şirket yurtdışında inşaat ve endüstri alanındaki işlerini büyütmesiyle birlikte yeni personel alımına gidecek ve personel sayısını 23 bine çıkaracak. Firma Türkiye’den de Türk işçi alımı yapacak. Son durum itibariyle Rönesans Endüstri Tesisleri bünyesinde çalışan işçilerin %10 kadarı Türk.

İlgili Makaleler